1.5.23

JORNADA D'ART SONOR APRÈS-BASCHET

 

 

El proper 4 de maig a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació (c/ Sant Adrià, 20 Barcelona), el Laboratori d’Art Sonor de la UB organitza en el marc del Campus de les Arts una jornada oberta als centres del Campus i al públic general entorn de l’obra dels germans Baschet i les seves derivades contemporànies.


Pioners en el camp de l’Escultura Sonora, els Baschet són exemple històric de referència internacional en el camp de l’acústica aplicada, el disseny i la invenció d’instruments experimentals i les relacions entre art i ciència i entre arts plàstiques, escèniques i música. D’altra banda la seva obra és també una referència pionera d’un l’art lúdic i participatiu, inclusiu i en favor de l’accessibilitat universal així com de les pedagogies actives, tot com a resposta als totalitarismes del segle vint.   


L’objectiu de la Jornada és que els investigadors del Laboratori d’Art Sonor de la Facultat de Belles Arts de la UB, encapçalats pel Prof. Martí Ruiz, puguin compartir els continguts de les seves línies de recerca actuals i plantejar amb la resta de centres del Campus les possibilitats d’establir xarxes de col·laboració de recerca interdisciplinària en aquest camp. 


______


El Programa de la Jornada és el següent:


    9h-13h

        Sessió oberta:

        -Xerrada:

        Història de l’Escultura Sonora Baschet

        Desenvolupaments, projectes i reptes contemporanis, xarxa internacional. 

        -Sessió pràctica amb escultures sonores originals Après-Baschet 


(L' exposició queda oberta fins les 15h)


    13h-15h 

        Trobada i refrigeri entre els professors/investigadors dels diferents centres per dialogar sobre les                 possibilitats de recerca i col·laboració.


______

 

L’activitat és gratuïta i us encoratgem a venir amb grups de classe. Per al desenvolupament òptim de la jornada us preguem realitzeu la inscripció escrivint un e-mail a metaludic@gmail.com i explicitant-hi el vostre nom i centre d’ensenyament i, en el cas d’un grup classe, el nombre d’assistents que vindreu i l’assignatura o àmbit d’estudi. Trobareu més informació a tallerbaschet.cat, instagram.cat/tallerbaschet i twitter.com/tallerbaschet .

 

No hay comentarios: