11.5.09

FITXA pasiatgesonor

FITXA

TÍTOL: normalment posem el nom del lloc i paraules que ajudin a reconèixer l'arxiu com per exemple “vic_sortida_de l'estació”.
DURACIÓ: en aquest format -> minuts' segons"
LOCALITZACIÓ: escriu el nom del lloc amb la màxima precisió possible, Població, carrer, etc.
LONGITUT/LATITUT: ( el sistema d’onsortir.cat ens permet clicar sobre el mapa i guarda les coordenades) També es poden obtenir les coordenades desde googlemaps. cal que trobeu el lloc i introduir aquest codi al buscador del navegador on tingueu obert el googlemaps:

javascript:void(prompt('',gApplication.getMap().getCenter()));

a continuació premeu “intro” i us apareixeran les coordenades en una finestreta nova.
DATA I HORA: en aquest format -> 26/08/2008, 21:08h
TIPUS: triem una de les tipologies que tenim
TAGS: cal anotar tantes parules relacionades amb l’arxiu com puguem per a ajudar a la cerca, pot arribar a passar que hi hagi més tags que paraules a la descripció. Fixa’t en les fitxes d’altres arxius existents que puguin tenir alguna relació, això et pot orientar o inspirar.
DESCRIPCIÓ: breu explicació de l'entorn, del fenomen, informació no audible que ajudia entendre el document de so. Recalca aspectes de l'arxiu que podrien passar desapercebuts. Podem comentar si la reaització de l’enregistrament presenta problemes o si s'ha hagut d'editar/processar gaire.

CONDICIONS AMBIENTALS: moment del dia ( mati, migdia, tarda, vespre, nit,etc) , factors atmosfèrics ( pluja, sec, humit xafogós, vent, etc..), estació de l'any.
DADES D'ENREGISTRAMENT: Amb quin format i suport tecnològic s’ha realitzat, tipus d’aparell i model, de gravadora i de micrófon si s’escau a ser possible. Si el so s’ha processat, convertint-lo de format també és bo d’indicar-ho.

AUTOR: nom de l'enregistrador
QUALITAT: posem una escala de 1 a 10, segons la qualitat del so en relació amb el contingut que es volia enregistrar.

No hay comentarios: