18.5.09

PAISATGES SONORS A LA RÀDIO

L'altre dia matinant un disabte i anant cap a Sitges, tot just va deixar de funcionar el mp3 del cotxe i amb i doncs no vaig tenir més remei que posar la radio entretingudament.
Amb un cop de sintonització vaig agafar la emisora de CatMúsica que justament era un programa que parlaven sobre els paisatges sonors i comentaven autors d'ell. En aquell moment parlaven de Marcel Duchamp (un dels clàssics) pero d'altres més. Penso que el programa està molt bé ja que comenten i debateixen fent un recurregut en la historia així com actualement.

El programa el fan els disabtes per el mati i s'en diu Interludi. Buscant informació també e sabut que fan un mateix programa que es diu Impressións que també abarca alguna vertent del paisatge sonor i la música experimental, aquì està la programació:
http://www.catradio.cat/pcatradio/crSeccio.jsp?seccio=cm

També e trobat altres emisores que en parlen:

-Ars sonora; És el programa més veterà de la ràdio espanyola dedicat a la creació sonora. Va néixer el 1985 i es pot sentir cada nit de diumenge a partir de les onze, pel canal de música clàssica de RNE.
http://www.rtve.es/radio/20081015/ars-sonora/178288.shtml

-The listening room (Australia); Aquest programa de l'ABC australiana va néixer amb la intenció d'explorar noves fórmules radiofòniques mitjançant les quals poder escoltar audio-assajos, documentals acústics, paisatges sonors, etc.
http://www.rtve.es/radio/20081015/ars-sonora/178288.shtml

Ràdiografia (la ràdio a la Pompeu); Projecte radiofònic dut a terme per les assignatures de Taller de Ràdio dels estudis de Comunicació Audiovisual de la UPF. http://www.upf.edu/materials/comaudio/radio/

No hay comentarios: