3.11.09

Arts Futura - Centre d'art Santa Mònica


29 octubre 2009
Portrude, Flow de Sachiko-Kodama

ArtFutura arriba a la seva 20a edició. Vint anys en els que el festival ha evolucionat en paral·lel a la cultura digital i la implantació de les noves tecnologies en tots els àmbits. Des de la realitat Virtual a l’explosió d’internet i la present era de les xarxes socials, el festival ha estat un espai d’especulació constant sobre el paper de la tecnologia a la societat, la cultura i l’art.
ArtFutura presenta a l’Arts Santa Mònica el seu programa audiovisual, més de vuit hores de projecció dividit en 11 projeccions: un especial d’animació amb peces seleccionades d’aquests 20 anys d’ArtFutura, les noves seccions 3D Futura Show i 3D Espanya, documentals sobre l’obra de Chris Landreth, PES i Digital Kitchen, dos programes retrospectius i dues seccions noves, Reality Bytes –dedicada als nous documentals- i Futura Graphics –motiongraphics, virals, videoclips…)
I l’exposició, Sculpture Garden de Sachiko Kodama, artista que combina ciència i art amb treballs basats en l’estudi i manipulació de les característiques físiques dels ferrofluids.
PROJECCIONS: fins al 8 de novembre de 19h a 21h sala d’actes
EXPOSICIÓ: fins al 15 de novembre espai balcóweb del artista:
http://www.kodama.hc.uec.ac.jp/

http://www.kodama.hc.uec.ac.jp/spiral/

información sobre las morpho towers


Videos de la obra Flow de Sachiko-Kodama:
http://www.youtube.com/watch?v=me5Zzm2TXh4

http://www.youtube.com/watch?v=FZ6SB4JvJoU

http://www.youtube.com/watch?v=8sV7DrhlLMQ

Un ferrofluido es un líquido que se polariza en presencia de un campo magnético. Los ferrofluidos se componen de partículas ferromagnéticas suspendidas en aceite o agua y están recubiertas de un surfactante para prevenir su aglomeración. Los ferrofluidos no muestran ferromagnetismo, sino que muestran paramagnetismo y normalmente se identifican como "superparamagnéticos.

El motivo por el cual aparecen esas formas es porque el ferrofluido reacciona con el magnetismo de los espirales que hay colocados en el recipiente. Estos se cargan y hacen que el ferrofluido suba por las ranuras y se expanda debido a su paramagnetismo. Es un efecto increíblemente bello y sorprendente.

web que te explica el tema de forma facil: http://rienzie.com/las-esculturas-de-ferrofluido-de-sachiko-kodamaNo hay comentarios: