18.11.09

DAYS OFF SOUND (edició del 2008)

Penjo per a qui li pugui interessar informació sobre unes jornades de creacions artístiques entorn el so, dutes a terme a la ciutat de Porto (Portugal) ara ja fa gairebé un any a l'espai PLANO B.



Durant tres dies varen tenir lloc diverses propostes i instal·lacions (en relació amb la dansa, la música experimental i sobretot l'art sonor...), algunes d'elles molt interessants. Us penjo fotos d'una instal·lació sonora "LA VERDAD CODIFICADA" de Román Perona a la que vaig assistir i participar. Breument, consisteix en dotar a l'espectador d'un llàpis i d'una llibreta en blanc on hi ha una còpia de l'abecedari traduït al Codi Morse. Tothom que vulgui participar és convidat a seure i a escoltar un missatge gravat en Codi Morse que va sonant a l'espera de que algún dels assistents el pugui desxifrar amb la informació donada a la llibreta.
Va ser una experiència molt interessant i frustrant alhora ja que tot i tenir les eines necessàries, es feia gairebé impossible entendre el què es deia en el missatge. Un cas en el que el pròpi llenguatge (entenen el codi Morse com un codi més de llenguatge) esdevé el contrari a allò pel que és creat, esdevé enemic de la comunicació, l'impossibilita.


Mireu el video de la instal·lació aquí:
http://www.youtube.com/watch?v=1t6GcTWFtiA

No hay comentarios: