15.2.10

Jordi Valls

Aquí deixo un podcast del programa de ràdio Ones de Crom a on es fa un repàs del treball d'aquest artista i el seu projecte Vagina Dentata Organ.

La descripció copiada tal qual:

El projecte de JORDI VALLS és un dels més arriscats, provocadors, surrealistes i violents en el camp de l'art i de la música experimental catalana i internacional. Afincat a Londres a finals dels 70, VALLS va crear VAGINA DENTATA ORGAN al 1982 i es va envoltar dels noms més importants de l'experimental industrial britànic d'aquells anys com THROBBING GRISTLE, PSYCHIC TV, WHITEHOUSE, KONSTRUKTIVISTS o NURSE WITH WOUND. En sentim discs seus editats amb el segell propi World Satanic Network System com "Music For The Hashasins" (1983), amb gravacions de gossos llop, "The Last Supper" (1984), amb sons electrònics i veus del Reverend Jim Jones, "The Pagan Drums of Calanda" (1984), amb els timbals de Calanda, i "Cold Meat" (1986), amb sons d'orgasmes tractats electrònicament. Escoltem dues aportacions dels recopil·latoris de música industrial "Ohrenschrauben" (1985) i "NKVD Compilation" (1989) i sentim també dos dels treballs essencials del surrealisme d'aquest projecte com són els sons de Harley-Davidson d'"Un Chien Catalan" (1994) i les campanades en homenatge a DALÍ de "The Great Masturbator" (2004). Finalitzem amb dues col·laboracions de VALLS de 1982: "Catalan" amb els PSYCHIC TV i el "Psychopathia Sexualis" dels sorollosos WHITEHOUSE.


De cara a l'assignatura, crec que la seva obra pot ser interessant per una banda per la manera que té d'integrar so i art, i per l'altra pel pes que hi té l'atzar i el trencament de convencions.

No hay comentarios: